Peste 1500 de spectatori prezenţi la deschiderea TIFF

Din oraş Eveniment

Vremea capricioasă nu i-a împiedicat pe iubitorii de filme să fie prezenţi în număr mare la Gala de Deschidere a TIFF.

La intrare, publicul a primit cadouri din partea organizatorilor Festivalului Internaţional de Film Transilvania, albumul de fotografii al lui Şerban Mestecăneanu „Oraşul. Oamenii. Festivalul”, „o declaraţie de dragoste a festivalului pentru Cluj”, aşa cum afirmă directorul festivalului, Tudor Giurgiu.

Pe lângă proiecţiile “Superman, Spiderman sau Batman”, “Despre oameni şi melci” şi “Călătorie pe lună”, publicul a mai putut viziona şi un flashmob filmat într-un mall şi proiectat la ceremonie. Pe lângă filme, spectatorii au fost încântaţi printr-un mini-concert cu bucăţi din coloane sonore celebre, susţinut de orchestra Notes & Ties. Duminică, pe 28 mai, tineri muzicieni din Cluj, studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, au cântat Bolero de Ravel într-un mall din Cluj, sub privirile uimite ale trecătorilor. Filmuleţul realizat a fost proiectat la Gală, în aplauzele spectatorilor.

Nu doar numărul de spectator în prima zi de TIFF a fost mare, ci şi numărul de voluntari. Un număr impresionant de voluntari asigură buna desfăşurare a ediţiei din acest an. „Efortul lor face diferenţa, vorbim de  492 de voluntari. Noutatea acestei ediţii este că ne-am gândit să nu lucrăm doar cu adolescenţi şi tineri, ci şi cu oameni maturi, cu mai multă experienţă. Cel mai tânăr voluntar are 16 ani şi cel mai matur are 63”, a declarat Tudor Giurgiu.

_______________

Oana Alexa

Foto: Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts