Pentagonul investește 130 de milioane de dolari în baza aeriană din Câmpia Turzii

Administraţie UBB Radio

În baza aeriană de la Câmpia Turzii vor fi investiți peste 130 de milioane de dolari de către Departamentul Forțelor Aeriene din cadrul Pentagonului, pentru construirea de noi facilități care sporesc capacitatea acesteia de a găzdui în condiții tehnice optime avioane militare ale SUA și ale aliaților din NATO.

Conform Profit.ro, această investiție este  sugerată pentru anul fiscal viitor, 2021 și trebui aprobată de Congresul SUA, pentru a fi inclusă în bugetul Pentagonului din anul respectiv. Pentagonul vrea să construiască la baza aeriană de la Câmpia Turzii facilități de depozitare pentru echipamente și vehicule, facilități de alimentare și realimentare cu combustibil a aeronavelor, de depozitare a carburanților, o platformă de parcare a aeronavelor și o platformă de încărcare și descărcare a materialelor periculoase, inclusiv muniție.

„ Baza aeriană Câmpia Turzii este una dintre principalele surse ale Comandamentului European ale SUA în ceea ce privește capacitatea de a răspunde la un mediu de securitate european, aflat în evoluție. În prezent, baza aeriană Câmpia Turzii nu poate primi sau trimite în condiții de siguranță muniție pe calea aerului. Baza nu poate susține necesitățile de mobilitate impuse de misiunea care i s-a trasat.” declarație făcută în documentul citat al Departamentului Forțelor Aeriene.

Sursa: Forțele Aeriene Române

Iulia Nemes

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts