Turneul de la Wimbledon s-a anulat!

Sport UBB Radio

Pandemia de COVID-19 mai face o ”victimă” în rândul evenimentelor anulate, turneul de la Wimbledon. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Englezii au luat această decizie după ce un alt turneu Grand Slam, Rolland Garros, s-a anulat. Acesta urma să aibă loc în perioada 29 iunie-12 iulie. Fapt care nu va afecta financiar foarte mult, deoarece turneul este printre puținele competiții sportive importante care au asigurare contra unei pandemii. Aceasta va ajuta în rambursarea banilor pe biletele deja cumpărate și compensarea pierderilor. Anunțul a fost făcut de organizatorii de la Wimbledon pe contul pe Twitter.

„Cu mult regret s-a decis ca Wimbledon 2020 să fie anulat din cauza îngrijorărilor legate de pandemie de coronavirus. Ediția cu numărul 134 se va ține între 28 iunie și 11 iulie 2021”.

Simona Halep afectată de anularea Wimbledon-ului

Campioana en-titre, Simona Halep, a oferit un discurs emoționant în privința deciziei de a anula turneul de Grand Slam. Conform The Times, Halep a spus în felul următor:

“Chiar dacă anularea Wimbledon părea inevitabilă în ultimele săptămâni, am sperat că se va găsi o modalitate ca turneul acesta atât de special să rămână în calendar. Miercuri a fost o zi tristă și mi-am adus aminte de câteva dintre cele mai fericite momente din viața mea, de anul trecut, de la All England Club”. În pofida acestei pandemii, Simona a arătat și o doză de optimism: ”Într-o notă pozitivă, voi avea ocazia rară și specială de a fi campioană en-titre la Wimbledon pentru doi ani. Îmi place această tradiție în care campioana are ocazia de a deschide ediția următoare pe terenul central, dar sper că voi putea face asta anul următor”

Sursa: Digisport

Marius Băcilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts