Netflix-coduri numerice. Deblochează un univers „secret”

Divertisment UBB Radio

Netflix este ,în acest moment, cea mai puternică platformă de seriale și filme. Platforma Netflix are o mulțime de categorii de filme și seriale care nu sunt vizibile pe pagina de pornire. Un algoritm al Netflix face ca anumite producții, mai ales cele de nișă, să nu fie evidente pe platformă, însă poți să accesezi o mulțime de categorii de filme și seriale dacă folosești coduri numerice.

Dacă ești mare iubitor de film, dar de când stai acasă, în izolare, ai impresia că ai văzut absolut toate producțiile de pe Netflix, s-ar putea să te înșeli. Platforma are în continuare o lume neexplorată și un flux continuu de seriale și filme care merită vizionate.

Probabil știi deja că platformele de streaming împart producțiile în categorii, nici Netflix nu se abate de la regulă, astfel trebuie să știi că platforma are un algoritm care afișează doar categoriile mari precum Comedie, Romance, Dramă etc. Mai simplu spus algoritmul folosit determină pagina de pornire să arată categoriile populare și generaliste, în timp ce producțiile de nișă sunt ținute “secret”, fiind ascunse în platformă.

Conform Mediafax.ro, serialele și filmele ascunse pot fi accesate folosind anumite coduri numerice, însă doar în browserul web. Acest truc magic este simplu trebuie doar să introduci în url-ul Netflix cifrele care corespund fiecărei categorii (spre exemplu: www.netflix.com/browse/genre/77232).

Iată câteva exemple de categorii:

  • Acțiune și aventură (1365)
  • Comedii de acțiune (43040)
  • Arte marțiale (8985)
  • Animații (7424)
  • Filme pentru copii și familie (783)
  • Documentare (6839)
  • Filme străine (7462)
  • Cult Movies (7627)

O listă mai lungă de sugestii găsești aici.

Vizionare plăcută!

Sursa: Cătălina Hui

Cătălina Hui

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts