Tu ce faci de pandemia asta?

Cultură UBB Radio

Cu toții ne-am plictisit în case cu toată pandemia asta, însă noi venim cu o soluție simplă,fie că e vorba de filme sau seriale, am reușit să adunăm câteva sugestii dintre cele scoase recent în speranța că vei descoperi unul care să devină obsesia ta pentru o perioadă.

O primă sugestie ar putea fi cunoscutul film românesc „Miami Bici”, apărut în data de 21 februarie și prezintă povestea lui Ion și Ilie , doi tineri dintr-un orășel din România care, din dorința de a trăi „visul american” merg la Miami în mijlocul iernii. Dorind să se îmbogățească  rapid, ajung parte a planului diabolic a lui Mișu, român stabilit deja in Florida. Este notat pe IMDb cu 6,9 și se consideră ca ar fi reprezentativ pentru umorul românesc și filmele românești independente.

Urmează un film notat cu 7,1 pe IMDb, „The Banker”. Apărut în data de 20 martie și ne spune povestea unor afaceriști revoluționari Bernard Garrett (Anthony Mackie) și Joe Morris (Samuel L. Jackson) care sprijină un plan îndrăzneț  și riscant de a prelua instituția rasistă din anii 1960, ajutând alți afro-americani să îndeplinească „visul american”. Alături de soția lui Garrett, Eunice (Nia Long), antrenează un bărbat alb de clasă muncitoare, Matt Steiner (Nicholas Hoult),pentru a se prezenta ca bogatul privilegiat deținător al imperiului bancar, în timp ce protagoniștii noștri se prezintă ca fiind un om de serviciu și un șofer. Succesul lor atrage în cele din urmă atenția guvernului federal, care amenință tot ceea ce au construit cei patru.

Din aceste sugestii nu putea lipsi „La casa de Papel/ Money Heist” care tocmai a lansat al 4-lea sezon din serie zilele trecute. Pentru cei care nu urmăresc acest serial, IMDb ul îl recomandă la un scor de 8,5 stele și prezintă cel mai mare jaf din istoria Spaniei. Acest serial a readus în atenția publicului piesa „Bella Ciao” fiind piesa reprezentativa lor și folosită în generic. Fanii au ajuns atașați de personaje, trăind alături de ei fiecare scena și emoție,aceștia recunosc că scriptul i-a surprins pe cei mai mulți dintre ei, creând o dependență de suspans și personajele lor preferate.

La capitolul seriale, putem include și animațiile Castlevania și Rick and Morty.

Castlevania, o serie de 3 sezoane în momentul de față, prezintă în primă faza povestea de iubirea dintre Lisa și Vlad Țepeș/ Dracula. Din cauza cunoștințelor sale, Lisa este acuzată de vrăjitorie ajungând arsă pe rug de un preot mult prea zelos. Dracula, pentru a-si răzbuna soția, declară război Valahiei și dezlănțuie pe pământ o armată de creaturi din Iad. Din fericire, 3 eroi se vor alia pentru a opri exterminarea valahilor. Scorul acestei animații pe IMDb este de 8,2.

Rick and Morty,  animație situată cel mai sus de până acum în cadrul IMDb cu 9,2 scor și îndreptată mai ales către publicul mai matur, prezintă povestea unui savant alcoolic și nebun alături de nepotul său nu atât de strălucit în diverse universuri, provocând dezastre și intrând în belele. Un citat reprezentativ spus de Rick ar putea fi „Science makes sense, family doesn’t”  deși dezminte această afirmație în multiple rânduri în cele 4 sezoane existente.

Aceasta este o listă de sugestii, poate va face mai suportabilă situația și va trece timpul mai ușor.

Sursa: The Jakarta Post

Andreea Buliga

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts