Peninsula 2011 deschisă oficial

Peninsula 2011 UBB Radio

Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula şi-a deschis oficial porţile miercuri la ora 18. Peste 500 de corturi au fost ridicate deja până la miezul nopţii  în Camping, iar peste 7.000 de peninsulari şi-au ridicat brăţările de acces şi au trecut pragul festivalului până joi la ora 12 anunță organizatorii.

“În acest an am făcut câteva schimbări: scena mare e construită în alt loc decât până acum, iar porţile de la intrare au fost puse mai în spate. Sper ca în anii viitori să orgănizăm festivalul în acelaşi spatiu, şi să continuăm să creştem aici”, a spus directorul festivalului, Bodor László.

În ceea ce priveşte capul de afiș al festivalului, Iggy Pop şi the Stooges – organizatorii au declarat că prezenţa trupei, pentru prima dată în România, vine ca o datorie a lui Iggy Pop pentru publicul român în faţa căruia trebuia să cânte în urmă cu doi ani, însă recitalul a fost anulat.

De asemenea mâine în jurul orei 18 este anunțată prezența Ministrului Mediului si Padurilor, Borbély László – care printre altele va vizita zona verde amenajată pe teritoriului festivalului.

Bugetul celei de a IX-a ediţii a festivalului este de circa 1 milion de euro, din care 20% au fost obţinuţi, pe bază de proiect, de la instituţii publice din România, 60% provin de la sponsori şi restul din biletele vândute.

Tuborg Green Fest Peninsula are loc între 25 şi 28 august 2011 la Târgu Mureş, în vecinătatea Complexului de Agrement Weekend, pe malul Mureşului.

 

C.N.

foto: peninsula

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts