Parlamentul European nu a acceptat amânarea votului cu privire la ACTA

UE

Eurodeputații Comisiei de comerţ internaţional au decis să nu întârzie, printr-o consultare prealabilă a Curţii Europene de Justiţie, votul referitor la Acordului multilateral cu privire la contrafacere.

Decizia referitoare la amânarea votului a fost exprimată cu 21 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 2 abţineri, urmând ca Parlamentul European să se pronunțe cu privire la ACTA într-o ședință plenară din luna iunie.

“Este primul semn că Parlamentul este pregătit să respingă ACTA”, a comentat social-democratul german Bernd Lange, conform Mediafax.

Comisia Europeană și-a anunțat încă din 22 februarie intenţia de a sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru a verifica dacă acordul nu încalcă drepturile fundamentale.

Pregătirile pentru ratificarea acordului au fost deja blocate de mai multe state europene printre care și Germania, Polonia, Austria, Cehia, România şi Slovenia.

ACTA vizează lupta împotriva contrafacerii în sens larg, de la medicamente şi alte mărfuri la descărcările ilegale de pe Internet. Acest acord este negociat între Uniunea Europeană, Statele Unite, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia.

________

Oana Alexa

Foto: ec.europa.eu/avservices

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts