Ordonanța militară nr. 8 înainte de Sărbătorile Pascale

Administraţie UBB Radio

Marcel Vela, ministrul afacerilor de Interne, împreună cu secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au anunțat joi seara emiterea ordonanței cu nr. 8, înainte de sărbătorile de Paște. Conform documentului, piețele agroalimentare vor rămâne deschise, este permisă circulația anumitor profesii, iar exportul de cereale din România este interzis.

  • Este permisă circulația pentru anumite profesii ce țin de activitatea naturală

Potrivit ordonanței militare nr. 8, art. 1, este permisă circulația în afara locuinței a titularilor permiselor de pescuit comercial în vederea desfășurării activităților de pescuit, pentru comercializarea produselor rezultate din această activitate.

  • Piețele agroalimentare vor fi deschise pe toată perioada stării de urgență

Conform art. 3, producători agricoli se pot deplasa de la locul producției al produselor de la și până la piața agroalimentară, pe baza unei declarații pe propria răspundere și a certificatului de producător. Dar toate această deplasare se va face pe obligarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii de Covid-19.

  • Exportul de cereale va fi interzis pe perioadă de urgență

Cereale precum zahăr, făina, grâu, porumb, orez, floarea soarelui, ulei de semințe, biscuiți, turte sau alte reziduuri din domeniul de panificare, aflate deja în derulare de export se vor suspenda pe perioada stării de urgență. Totodată, pentru siguranță, se suspendă și activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare de export.

Documentul integral al ordonanței militare nr. 8 îl găsiți aici: Ministerul Afacerilor Interne

Sursa: Facebook Marcel Vela

Iulia Nemes

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts