Oradea deschide semifinala împotriva Clujului cu o victorie, chiar pe terenul rivalei, după o repriză de prelungiri

Sport

Campioana României, CSM CSU Oradea a început cu dreptul semifinala împotriva rivalei U-BT Cluj-Napoca, după ce a câștigat în urma unei reprize de prelungiri, scor 90-86 (21-21, 22-17, 20-20, 15-20, 12-8). Este a treia victorie consecutivă pentru bihoreni în fața ”studenților”.

U-BT a început cu formula Darrin Dorsey-Nandor Kuti-Kyndall Dykes-Tony Easley-Jason Washburn pe parchet, Oradea replicând cu un prim cinci format din Giordan Watson-Kristopher Richard-Bobe Nicolescu-Arturas Valeika-Dragan Zekovic.

U-BT s-a distanțat pentru prima dată la două posesii în acest meci, la 11-5, Dykes fiind autorul unei triple. Orădenii au revenit însă și ambele echipe au mers cap la cap, pentru 21-21 după primul sfert.

Al doilea sfert a început cu un run de 5-0 pentru gazde, urmat de un parțial de 6-0 pentru leii roșii, care aveau să se distanțeze apoi la șapte puncte diferență, 34-27, Nikola Markovic fiind autorul unui coș de trei puncte. De altfel, campionii au avut un procentaj bun de la distanță, 44%, față de doar 20% cât au avut ”studenții”.

Cea mai mare diferență s-a înregistrat în al treilea sfert, la 51-40, Muhammed Pasalic punctând pentru oaspeți. Până la finalul celor 30 de minute, clujenii au reușit să reducă din diferență, revenind la doar două posesii, 63-58.

Finalul meciului a fost unul incendiar, Washburn reușind să egaleze la 78 cu opt secunde rămase din joc. Oradea a avut posesia, însă nu a reușit să repună mingea în cinci secunde, pierzând posesia. Cu patru secunde înainte de finalul jocului, mingea a ajuns la Dykes, care a irosit însă ultimul atac, meciul necesitând prelungiri.

Orădenii au avut nervii mai tari la final, fiind și mai preciși, iar Richard a câștigat jocul pentru campioni, stabilind scorul final, 90-86.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun de la clujeni, cu 29 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, urmat de Jason Washburn cu 25 de puncte și 8 recuperări, respectiv Darrin Dorsey cu 10 puncte și 9 pase decisive. De cealaltă parte, Nikola Markovic a fost principalul marcator al învingătorilor, cu 21 de puncte și 4/5 de la distanță, urmat de Kris Richard cu 16 puncte și 6 recuperări, Giordan Watson reușind 13 puncte și 5 assist-uri.

Următorul meci al acestei serii va avea loc marți, de la ora 20:30, tot la BT Arena.

 – Material realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts