Noi tramvaie în Cluj-Napoca

Administraţie Din oraş

Sorin Apostu, primar interimar al municipiului Cluj-NapocaPrimăria Municipiului Cluj-Napoca şi Regia Autonomă de Transport Urban Cluj au achiziţionat 5 garnituri de tramvai la preţul de 20 de mii de euro bucata. Acestea au fost fabricate în Germania în anul 1995 dar au fost modernizate acum.

Primarul interimar Sorin Apostu a declarat că “cele 5 garnituri pe care le-au achiziţionat primăria Cluj-Napoca şi Ratuc sunt tramvaie care au fost modernizate de către firma AIE la un preţ de 20 de mii de euro. Dacă am fi reparat tramvaiele pe care le avem ar fi costat dublu iar dacă am fi achiziţionat unul nou, acestea sunt în jur de 20 de milioane de euro un tramvai. Considerăm că această achiziţie ne poate asigura acea tranziţie până când reuşim să reabilităm în totalitate  linia de tramvai şi să achiziţionăm noile tramvaie pe care ni le-am propus prin fonduri europene legat de reabilitarea liniei de tramvai.”

Noile tramvaie vor reduce poluarea fonică cu 50%, interiorul caroseriei este modernizat cu scaune ergonomice, iar sistemul de  încălzire este mai performant.

În ceea ce priveşte tramvaiele vechi, o parte dintre ele vor fi casate iar cele care sunt în stare tehnică bună mai rămân în circulaţie.

Simona Sauca

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts