Mircea Geoană declară război şi pace la Cluj

Din oraş Politic

Vasile Dâncu (dreapta) şi Ioan RusCandidatul PSD pentru funcţia de primar al Clujului, Teodor Pop Puşcaş, a fost lansat oficial în cursa electorală de către preşedintele partidului, Mircea Geoană.

La eveniment au fost prezenţi, alături de conducerea PSD Cluj, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, precum şi cel al Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Cu această ocazie, Mircea Geoană a ţinut să reamintească faptul că actuala guvernare, alături de PD-L, reprezintă doar o soluţie de compromis. Potrivit acestuia, atât social-democraţii, cât şi democrat-liberalii, au un drum individual de parcurs şi un singur obiectiv: câştigarea Primăriei Cluj-Napoca, dar şi a alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale.

Un alt deziderat exprimat de liderul PSD a fost renunţarea la vechile conflicte dintre social-democraţii bucureşteni şi clujeni. Acesta s-a adresat în special lui Marian Vanghelie şi liderilor “grupului de la Cluj”, Ioan Rus şi Vasile Dâncu (foto), care au participat la ceremonie în calitate de simpli membri ai partidului.

“Vreau şi eu să îi salut pe Ucu Rus şi Vasile Dâncu. Locul lor este aici, pe scenă, lângă noi. Au mai fost şi certuri între noi, au fost <meciuri> cu Vanghelie. Uite că Vanghelie şi-a luat o piatră în gură şi a avut curajul să vină la Cluj”, a declarat Mircea Geoană.

Cu toate acestea, Ioan Rus şi Vasile Dâncu s-au lăsat convinşi să urce pe scenă numai de candidatul PSD, Teodor Pop Puşcaş.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts