Muzică și voie bună la Jazz in The Park

Din oraş

În perioada 21 iunie – 1 iulie a avut loc la Cluj-Napoca unul dintre cele mai mari festivaluri de jazz din România intitulat Jazz in The Park, unde mii de oameni s-au bucurat de muzică bună și o atmosferă dominată de farmecul muzicii jazz.

Chiar dacă vremea a fost una nefavorabilă, în cele 11 zile de festival s-a înregistrat un număr record de participanți. Jazz in The Park s-a desfășurat în mai multe locuri din Cluj precum: Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, pe malul râului Someș, la Pata Rât, în stradă, la operă sau la muzeu.

70.000 de oameni au participat la ediția de anul acesta, peste 20.000 s-au bucurat de muzică în Parcul Central, iar numărul trupelor care au concertat în acest an a ajuns la 100 printre care: Fanafara Ciocârlia, Bill Laurance, Juan de Marcos sau Richard Bona. Concertul trupei Nouvelle Vogue a adunat nu mai puțin de 6.000 de oameni. Alfa Mist, Richard Bona, Silent Strike și mult alții au adunat în curtea Muzeului de Artă aproximativ 4.000 de participanți.

„Ediția aceasta a fost pentru noi cea mai mare provocare de până acum. Pe lângă faptul că am avut 11 zile de eveniment în multiple locații, am fost încercați și de vreme. Însă depășirea greutăților îți aduce și cele mai mari satisfacții. Am reușit să trecem peste toate provocările, am avut și un public numeros, în ciuda vremii neprielnice. Asta ne dă încredere și bucurie. Închei cu o promisiune pe care am făcut-o și respectat-o în fiecare an: ediția viitoare va fi cea mai bună ediție de Jazz in the Park”, spune Alin Vaida, directorul festivalului.

În cadrul festivalului a avut loc și un Concurs Internațional de Jazz în The Park 2018, unde câștigătoare primului loc a fost trupa olandezo-română FrankieZ  Experiment, care va concerta anul viitor în cadrul Festivalului. Locul doi a fost ocupat de către trupa Akos Fekecs Project, iar premiul trei de către Lucia Rey Trio din Spania.

Jazz în the Park a venit anul acesta și cu o strângere de fonduri record pentru susținerea Fondului Jazz in the Park. 7.000 de persoane, prin achiziționarea unor bilete neobligatorii, au susținut proiectele artistice și creative ale Festivalului.

Festivalul  Jazz in the Park este un eveniment organizat de către cei de la Fapte, o organizație care are ca scop dezvoltarea oamenilor și a comunităților prin evenimente culturale și s-a aflat la cea de a șasea ediție.

– Cristina Năstasă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts