AUDIO | România-Croația 63-90. România ratează calificarea în turul al doilea al preliminariilor CM 2019 din China

Din oraş Sport

Echipa națională de baschet a României a pierdut meciul cu Croația, disputat  duminică seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, meci ce a contat pentru ultima rundă a fazei inaugurale din calificările pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Formația antrenată de  Zare Markovski a cedat, scor 63-90 (31-44), ratând calificarea în faza următoare a acestei campanii.

În echipa Croației ce a fost prezentă la Cluj au făcut deplasarea Bojan Bogdanovic, Dario Saric și Ivica Zubac, jucători care evoluează în NBA, cel mai puternic campionat de baschet din lume. “Vulturii” au avut un avantaj de patru puncte în sfertul secund, moment în care oaspeții au forțat și meciul nu a mai putut fi pierdut.

Giordan Watson a fost cel mai bun jucător al României, cu 20 puncte, 2 recuperări, 8 pase decisive, alături de el s-au mai remarcat Emanuel Căţe 9 p, 12 rec, 2 pd, Nandor Kuti 12 p, 1 rec, 2 pd, Bogdan Nicolescu 5 p, 8 rec, Alex Olah 10 p, 3 rec. De remarcat faptul că echipa aliniată de Zare Markovski a fost una tânără cu mulți componenți de la U21 și U20.

De la oaspeţi, Dario Saric a reuşit  un double-double cu 22 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive, iar alți jucători providențiali au fost Ivica Zubac 20 p, 9 rec, 1 pd, Bojan Bogdanovic 8 p, 4 rec, 5 pd, Rok Stipcevic 7 p, 2 rec, 2 pd și Tomislav Zubcic 7 p, 2 rec, 1 pd.

În clasamentul grupei, Italia a terminat pe prima poziţie, cu 10 puncte, urmată de Olanda, 9 puncte, Croaţia, 9 puncte, şi România, 8 puncte, tricolorii având victorii cu Olanda acasă şi cu Croaţia în deplasare, iar doar primele trei merg în faza următoare a preliminariilor.

La finalul partidiei, jucătorul român Kuti Nandor ce este legitimat la U BT Cluj-Napoca a declarat:

– Andrei Ionuț-Bocancea și Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts