Modificările RATUC 2013-2014

Administraţie Din oraş

Începând din 18.12.2013, Regia Autonomă de Transport Urban Călători Cluj-Napoca (RATUC) și-a schimbat forma juridică în societate pe acțiuni, sub numele de Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. (CTP), conform rezoluției nr. 27619/18.12.2013 a Oficiului Registrului Comerțului. Această schimbare se datorează cerințelor legislației naționale și europene, fiind necesară operatorului clujean, care își propune ca începând de anul acesta să devină unul metropolitan. 

00094789_large

O altă schimbare CTP S.A. ar urma să fie achiziționarea a 50 de autobuze noi: „În 2014 vom achiziționa 50 de autobuze noi. Această investiție este estimată la circa 75 de milioane de lei. Un număr de 40 de autobuze, care vor costa circa 60 de milioane de lei, vor fi finanțate din bugetul local al municipiului, prin creditul luat de la CEC Bank, iar restul de 10 vor fi achiziționate din bugetul CTP S.A.

Cu ajutorul acestor investiții, ne dorim să modernizăm parcul auto al companiei CTP și să oferim oamenilor un transport în comun la nivel european. O parte din aceste autobuze vor fi folosite și pentru transportul metropolitan.

a declarat miercuri, 8 ianuarie, primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc. Directorul CTP, Liviu Neag, a afirmat:

Locuitorii comunelor Feleacu, Vâlcele și Gheorgheni vor beneficia, începând de la 1 ianuarie 2014 de transportul pe zona metropolitană. Satul Gheorgheni va avea nevoie de un autobuz, iar în Feleacu și Vâlcele transportul se va face cu un microbuz. Prețurile biletelor și abonamentelor vor scădea în comparație cu cele vechi, tocmai pentru a-i încuraja pe navetiști.

– Alexandra Boierean și Eva Apati / Sursa fotografiei: Ziua de Cluj

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts