Misiunea de transport aerian în Spania a fost amânată

Administraţie UBB Radio

Aeronava care a decolat sâmbătă, 2 mai, din Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Spania, pentru transportarea a 90.000 de măști de protecție a fost întoarsă din cauza unor probleme tehnice.

În contextul pandemiei de coronavirus, Comisia Europeană, prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene– DGECHO, a trimis Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă o invitație pentru a constitui în România o rezervă rescEU de contramăsuri medicale prin alocarea unui grant direct în valoare de 10 milioane de euro. Acestea vor consta, în prima fază, în măști de protecție individuală și ventilatoare medicale pentru terapie intensivă, aflăm dintr-un comunicat emis de MApN.

Aeronava C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române care a decolat sâmbătă, în jurul orei 09:00, spre Spania pentru transportarea a 90.000 de măști de protecție de tip FFP 2 s-a întors, însă, din motive tehnice.

,,Toate navele Forțelor Aeriene sunt verificate înainte de a pleca într-o misiune. Astfel de evenimente pot apărea, și atunci orice semnalare a aparaturii de zbor care indică o astfel de situație este foarte atent studiată. Echipajul decide care este procedura și noi considerăm că în acest moment procedura standard a fost aplicată corect, revenirea la bază a aeronavei a fost făcută în deplină siguranță și asta este foarte important, echipajul este în siguranță.”, a declarat Oliver Anghel, consilier al MApN pentru Digi24.

,,În astfel de situații se aplică procedura standard și echipajul a decis revenirea în siguranță la Baza 90 a aeronavei. Ce vă pot preciza este că această misiune va fi reluată mâine după același program.”, a mai adăugat acesta.

Sursa: Bogdan Pantilimon/MApN

Georgiana Dănilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts