Ministerul Educației introduce din această toamnă clasa pregătitoare

Educaţie

”Copiii vor învăța jucându-se. Nu vor fi note și nici calificative, dar prezența este obligatorie”, a declarat pentru Mediafax, ministrul Educației, Daniel Funeriu.

În clasa pregătitoare vor învăţa copiii care până pe 31 august 2012 vor avea 6 ani împliniţi. Măsura a fost luată, deoarece România are cea mai bătrână populație școlară din Europa, la debutul în învățământul obligatoriu, a explicat pentru Mediafax, ministrul Educației.

Școlile vor fi pregătite la 1 septembrie să preia clasa pregătitoare. Accentul se va pune pe învățarea prin joc. Copiii nu vor da niciun fel de test de evaluare și nu vor primi nici note sau calificative, doar recompese specifice vârstei lor. La sfârșitul anului, învățătorul va face evaluarea elevului sub forma unui raport scris întocmit de învățător. Părinții vor afla din acest raport, cum s-a dezvoltat copilul din punct de vedere fizic și psiho-intelectual, dar și al capacităților de comunicare și învățare.

Cadrele didactice care vor preda la clasa pregătitoare vor fi formate începând cu luna mai a acestui an.

Înscrierea copiiilor în clasa pregătitoare se va face însă mai devreme, încă din luna martie 2012. Părinții vor putea să-și aleagă orice școală doresc pentru copilul lor, dar vor avea prioritate cei care locuiesc în apropierea unității de învățământ.

______________

Georgiana Drăgan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts