Protestele din Capitală în a zecea zi

Eveniment Social

Aproximativ 800 de persoane s-au adunat, duminică, în Piaţa Universităţii, unde au continuat să scandeze împotriva clasei politice şi în special a preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

În ciuda frigului pătrunzător şi a ninsorii dese, protestatarii au început să se adune încă de la prânz în faţa Teatrului Naţional Bucureşti din Piaţa Universităţii, locul în care de zece zile cer demisia preşedintelui şi a Guvernului.  La fel ca şi în serile precedente, protestul a fost împărţit în două, jumătate dintre oameni au scandat în zona fântânii de la Facultatea de Arhitectura, iar cealalată jumătate pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional.  Zeci de români au luat parte la protestele de la ambasadele României la Londra şi la Roma, potrivit Antena3.

 Protestele românilor din Spania au continuat şi dumincă în Barcelona şi Zaragoza, începând cu ora 16.00 şi în Castellon, la ora 17.00, în semn de solidaritate cu cei care îşi cer drepturile paşnic şi în mod constituţional.

Manifestanţii au continuat să scandeze sloganuri împotriva clasei politice şi au avut bannere pe care era scris, printre altele: “Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, “Jos Băsescu”, “Monarhia salvează România”, “Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară”, “Ciumpalaci din toate ţările, uniţi-vă”.

_______________

Andrada Ţăgşorean

Foto: stiri.rol.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts