Meciurile din Liga 1 se reiau fără spectatori

Sport UBB Radio

Începând de vineri, meciurile din Liga 1 se reiau, dar într-un mod neobișnuit: accesul publicului pe stadioane este interzis, a explicat premierul Ludovic Orban într-o discuție cu șefii fotbalului profesionist, potrivit Digi24.

Meciurile care vor avea loc în următoarele zile sunt:

  • Universitatea Craiova – Botoșani, vineri, ora 20:00, Digi Sport 1
  • Dinamo – Chindia Târgoviște, sâmbătă, ora 21:00, Digi Sport 1

Premierul Ludovic Orban a declarat că deocamdată „nu putem vorbi despre stadioane cu spectatori” și că situația ar fi greu de controlat în acest caz, iar dacă situația va evolua, sunt șanse să revenim la normal, potrivit Digi24.

„Situația noastră nu se poate compara cu cea din alte țări, având în vedere faptul că am fost destul de expuși din cauza valului mare de români care s-au întors din focare masive”, a mai declarat premierul.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, susține pentru Digi24 că potrivit unui studiu realizat acum doi ani și finanțat de Consiliul Europei, s-a produs un impact în economie de 740 milioane de euro. Din această sumă, 183 milioane reprezintă un impact direct pe economie, iar peste 500 de milioane impact pe sănătate.

România are cel mai mare număr de copii care practică acest sport, de după Revoluție, mai exact 300.000 de jucători de fotbal care joacă cel puțin o dată pe săptămână, iar datorită acestui fapt este nevoie ca din data de 15 iunie să se reia antrenamentele, mai adaugă președintele FRF.

Sursa: FRF

Raluca Draia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts