Marius Copil se califică în optimile de finală la Sofia

Sport

marius-copil1

Marius Copil l-a învins astăzi pe coreeanul Hyeon Chung, pentru a accede în optimile de finală ale turneului Sofia Open, care face parte din seria ATP World Tour 250.

Deși Chung pornea favorit la casele de pariuri, jucătorul român a avut un joc solid și s-a impus destul de clar, scor 6-2 6-3.Mai mult, coreeanul nu a beneficiat de nici o minge de break pe serviciul lui Marius pe tot parcursul meciului. Pentru prezența în optimi, Copil și-a asigurat un cec în valoare de 7.900 de euro și 20 de puncte ATP.

Românul a acces pe tabloul principal de la Sofia Open venind din calificări, acolo unde a trecut mai întâi de bulgarul Alexandar Lazarov, urmând să-l învingă apoi pe japonezul Yuichi Sugita. Ambele victorii au fost în minimum de seturi, astfel că Marius Copil ajunge în optimile de finală la Sofia Open fără să fi cedat vreun set în trei partide.

În această fază a competiției, Marius Copil urmează să-l întâlnească pe câștigătorul meciului dintre favoritul numărul 8 al turneului, francezul Adrian Mannarino și rusul Evgeny Donskoy.

Copil nu mai reușise o victorie pe tabloul principal al unui turneu din cadrul ATP World Tour din ianuarie 2015, atunci când îl învinsese pe Pablo Andujar în primul tur la Australian Open.

– Gabriel Bucșa / Sursa fotografiei: Doar tenis

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts