Teatrul de Păpuşi Puck aniverseză 66 de ani de la deschidere

Eveniment

puck

În anul 1950 a fost înființat Teatrul de Păpuși „Puck”, la doi ani de la formarea primei trupe de teatru la Cluj-Napoca. Conform site-ului, printre fondatori se numără Fischer Edit, Ileana Hodiş și Fuhrman Károly.

Spectacolul de debut s-a intitulat Banul și părăluța de Lev Tolstoi.

Actuala denumire o primește în anul 1992. Inițial, acesta se numea Teatrul de Păpuși de Stat. De-a lungul timpului, trupele de teatru participă la diferite competiții de profil. În urma participării, primește numeroase premii. Spectacolele, atât de îndrăgite de către publicul clujean, au ajuns și în afara țării unde se bucură de același succes. Anual, în luna octombrie, de 15 ani, se organizează Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”.

Cu ocazia aniversării celor 66 de ani de existență, vineri, 5 februarie 2015, Teatrul de Păpuși „Puck”  organizează, începând cu ora 11, spectacolul non-verbal Mimorózart, regia Palocsay Kisó Kata. De la ora 17, organizatorii invită curioșii care vor să afle istoria nescrisă a păpușilor teatrului Puck la un dialog cu angajații și colaboratorii.

Siceanu Bianca / Sursa foto: teatrupuck.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts