Mario Vargas Llosa în dialog cu Gabriel Liiceanu

Cultură Eveniment

Mario Vargas Llosa a fost prezent astăzi la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai, unde a purtat un dialog pe teme literare cu scriitorul român Gabriel Liiceanu.

Sediul Facultății de Litere a devenit astăzi neîncăpător, datorită prezenței celebrului scriitor spaniol Mario Vargas Llosa, care se află în Cluj-Napoca de duminică. Dialogul celor doi scriitori s-a desfășurat în sala Mihai Eminescu. În paralel au mai fost puse la dispoziția celor prezenți curtea interioară a facultății, precum și un alt amifteatru, in ambele fiind posibilă transmisiunea dialogului din sala Mihai Eminescu.

Nu este prima dată când un dialog de acest fel a avut loc între Mario Vargas Llosa și Gabriel Liiceanu, omul de cultură spaniol fiind la a treia vizită în România. Cei doi au tratat importanța ficțiunii în viața unui cititor, dar în ace proprilor explași timp au evocat și propriile experiențe legate de această temă. Mario Vargas Llosa a fost prezent duminică seară la Teatrul Național ,,Lucian Blaga’’, unde a fost pus în scenă spectacolul-lectură ,,1001 de nopți’’, o adaptare a piesei de teatru a scriitorului, ,,O mie și una de nopți’’, în timp ce luni a primit titulul de Doctor Honoris Causa al Universitîții Babeș-Bolyai din Cluj.

_____________

Roxana Badea

Foto: Alexandra Onita

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts