Marile companii oferă internshipuri studenţilor de la Universitatea Tehnică

Din oraş Educaţie

Studenţii de la UTCN au oportunitatea de a participa la internshipuri atât pe termen lung pe cât şi pe termen scurt, unele dintre ele fiind chiar plătite la companii precum: Emerson, Yonder, Evozon şi Skobbler.

Prorectorul Cătălin Popa a enumerat trei elemente de bază pe care un inginer trebuie să le aibă: „Inginerul de azi trebuie să știe să lucreze în echipă, trebuie să fie un bun manager iar modul prin care aceștia se implică în proiecte reflectă pregătirea acestora.”

În cadrul acestui proiect studenții au ocazia să se întâlnească într-un mod mai puțin formal cu reprezentanții celor 25 de companii. Reprezentanții susțin că este important ca ei să găsească studenți pasionați, unele companii nu caută studenți doar pentru a ocupa un anume număr de locuri ci în funcție de cât de pregătiți sunt aceștia numărul locurilor poate crește: „Tehnologia a progresat cu ajutorul minților creative.”

În urma diferitelor parteneriate, companiile au dotat laboratoarele din cadrul Universității Tehnice în ultimul an cu aparatură de peste 200.000 euro.

În urma internshipurilor de anul trecut 50 % dintre studenți s-au angajat la comaniile respective. Ediția din acest an își propune să depășească acest procent, prin urmare toți studenții doritori sunt invitați să participe.

________________

Papuc Nicoleta

Foto: Cristina Moldovan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts