Firmele de taxi vor să mărească taxele

Din oraş

Taxa pe o cursă de taxi ar putea creşte de la 1,79 lei/km, la 2,25 lei/km, după cum confirmă unul dintre liderii Sindicatului Napoca, Viorel Tătar.

,,Pe data de 14 luna aceasta se fac 5 ani de la ultima creştere a tarifelor şi de aceea ne-am gândit că ar fi timpul să facem modificări.”, a precizat liderul Sindicatului Napoca, Viorel Tătar.

Noile propuneri  pe cursa de taxi sunt  de la 1,79 lei/km, la 2,29 lei/km –  pe zi şi de la 1,99 lei/km, la 3 lei/km – pe noapte. Nouă firme, însă, nu sunt de acord cu acest lucru. De aceea, problema încă se dezbate şi se aşteaptă ca Primăria să poată negocia cu celelalte firme.

În ultimii 5 ani benzina s-a tot scumpit, dar tarifele la taxi au rămas aceleaşi. Din această cauză, taximetriştii suţin că nu se mai ajung cu cheltuielile şi că  vor protesta dacă nu se vor impune noile tarife. Ei speră ca propunerea în cauză să se materializeze.

O altă problemă care se dezbate în legătură cu taximetriştii este cea a standurilor, în Cluj neexistând stand de taxi în gară şi în autogară: ,, E oarecum ruşinos că unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară nu are standuri de taxi in cele mai importante puncte”, declară Viorel Tătar.

 

__________________

Mădălina Nica

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts