Marian Preda, profesor universitar și președintele Senatului Universității din București a primit distincția de „Profesor Honoris Causa” al UBB

UBB Radio

Vineri, 10 mai 2019, a avut loc ceremonia care a avut drept scop decernarea titlului de Profesor Honoris Causa domnului profesor Marian Preda, președintele Senatului Universității din București. Ceremonia a avut loc la ora 13:00 în Aulă Magna – sediul central al Universtății Babeș Bolyai.

 

Ceremonia a debutat printr-un moment emoționant în care o sală plină de invitați a asistat la un moment artistic din partea corului universității care nu întâmplător a realizat o reprezentație a “Gaudeamus” și a imnului național, “Deșteaptă-te române”. De asemenea, după acest moment de introducere, domnul profesor universitar Călin Rus a continuat cu un discurs scurt, dar ferm care a avut ca principal scop prezentarea ceremoniei, a domnului profesor Marian Preda – amintind faptul că acesta obișnuia să fie văzut în emisiuni de analiză politică – și nu în ultimul rând a adus mulțumiri tuturor celor care au votat și au făcut posibilă decernarea unui asemenea titlu.

 

Următoarea personalitate care a luat cuvântul a fost prof. univ. Călin Hințea – decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – care de altfel a și înmânat titlul onorific și diploma care a venit o dată cu acesta. “Facultatea este definită și de persoanele care dețin titluri onorifice” a afirmat în discursul său decanul FSPAC, Călin Hințea enumerând câteva argumente care stau la baza acestui eveniment memorabil numindu-l pe domnul Marian Preda ca fiind un echilibru cu o viziune coerentă, o personalitate care a contribuit la dezvoltarea FSPAC prin dezvoltarea academică și managerială a acesteia, implementarea unor strategii și proiecte, oferind un avantaj competitiv și dezvoltarea unor zone de interes academic, lucru care nu ar fi fost posibile fără implicarea domnului profesor Marian Preda.

 

Un alt moment plin de însemnătate a fost reprezentat de discursul ținut de deținătorul titlului de Profesor Honoris Causa, Marian Preda, care și-a declarat admirația sinceră fața de Universitatea Babeș Bolyai, de orașul Cluj-Napoca și primăria acestuia, numindu-le a reprezenta “cea mai dinamică comunitate din România”. De asemenea, acesta a susținut că se află într-un mediu plăcut și mai mult decât onorant, titlul “sporind responsabilități”, petrecând un “timp calitativ” – discursul ce urma să fie susținut pe baza temei sociologice pe care a abordat-o în cadrul evenimentului. Stimabilul deținător al titlului a oferit numeroase citate aparținând marilor filosofi – Platon, Kant, Eminescu – dar și a unor oameni de știință – Solomon Mărcuş, Stephen Hawking – definind timpul ca o vibrație, o sincronizare universală și o unică dimensiune umană – finită. 

 

Aula Magna – a găzduit în data de 10 mai o sală plină de invitați cu un renume important la nivel academic și social – numeroși profesori din cadrul FSPAC, prof. univ. Călin Rus, prof. univ. dr. Ioan Chirilă – președintele Senatului UBB, Călin Hințea – decanul FSPAC. De asemenea o altă personalitate politică și academică prezentă la ceremonie a fost Emil Boc – primarul orașului Cluj-Napoca declarând decernarea un “moment de introspecție memorabil”, mulțumindu-i domnului Marian Preda pentru implicarea directă în cadrul FSPAC care a creat o strategie la nivel înalt.

 

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării împreună cu toți membrii acesteia urează bun venit “noului” membru al acesteia bun venit oficial în cadrul unei societăți călduroase, mii de mulțumiri domnului profesor Marian Preda pentru acceptarea unui titlu de onoare, și tuturor celor care au participat la un asemenea eveniment memorabil.

Material realizat de Luisa Prem

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts