Handbaliștii lui CSM București au câștigat titlul în campionatul juniorilor 1

UBB Radio

CSS Sighișoara a pierdut finala mare a campionatului național destinat handbaliștilor juniori I, scor 22-23(11-12) în fața lui CSM București după un meci spectaculos. Meciul s-a terminat în mod dramatic pentru ardeleni, întrucât au fost foarte aproape de a egala și de a împinge confruntarea în prelungiri.

În prima repriză cele două echipe au mers cap la cap, bucureștenii reușind să se desprindă pe tabelă în minutul 23, când conduceau cu 9 la 7. În minutul 25, Căpățînă, jucătorul Sighișoarei, s-a accidentat, dar a terminat pe parchet partida, fiind cel mai bun marcator al ardelenilor cu 8 goluri. Sighișorenii au reușit să egaleze la 11 în minutul 29, după ce au scos portarul pe durata a trei atacuri consecutive. De asemenea, portarul Orosan a reușit mai multe parade spectaculoase, ținându-și echipa în joc. În cele din urmă, CSM a intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, după ce Corlățeanu a înscris cu un șut puternic de la opt metri în ultimele secunde ale reprizei.

În cea de a doua repriză, jucătorii antrenați de Gheorghe Forsea s-au aflat în fața CSM-ului cu o posesie în minutul 44, conducând cu 18-17. Finalul a fost unul extreme de încins, întrucât ardelenii au ratat șansa de a conduce cu două goluri în minutul 47, când șutul extremei a fost respins de portarul Lazăr, iar la următorul atac CSM a egalat la 19.

Bucureștenii au ratat prin Coconoiu care a șutat pe lângă poartă în minutul 52. Sighișoara putea trece în avantaj, dar aruncarea lui Ovidiu Irimia a fost una slabă. CSM a reușit să marcheze și să conducă cu 21 la 20, cinci minute fiind rămase din timpul de joc. Irimia a irosit o posesie după ce a nu a reușit să-i paseze lui Chiorean. Handbaliștii bucureșteni au profitat și au dus scorul la 22 la 20. Căpățînă a marcat și a dus scorul la 22 la 21.

Corlățeanu de la CSM a ratat șansa de a asigura echipei un final liniștit de partidă. Pe contraatac, Sighișoara putea trimite meciul în prelungiri, dar Babă a reluat pe lângă poartă, iar elevii lui Daniel Anca au ținut de minge până la expirarea timpului regulamentar.

Podiumul acestei ediții de campionat a fost completat de Potaissa Turda, care a câștigat finala mică disputată în fața lui CSM Bacău, cu 37 la 35 (19-17).

CSS Sighișoara: Orosan, Ferician – Căpățînă 8, Irimia 6, Olaru 4, Enculescu 1, Niță 1, Babă 1, Chiorean 1, Rotaru. Antrenor: Gheorghe Forsea.

CSM București: Corlățeanu 6, Mitu 4, A. Dedu 3, Caba 3, Mazilescu 3, C. Dedu 2, Nica 2, Coconoiu. Antrenor: Daniel Anca.

Echipa turneului
Cel mai bun portar- Lazăr Andrei (CSM București)
Cea mai bună extremă stânga- Mihai Nica (CSM București)
Cel mai bun inter stânga- Claudiu Lazurca (LPS Suceava)
Cel mai bun centru- Alin Alexandru Ghivil (Potaissa Turda)
Cel mai bun inter dreapta- Alexandru Căpățînă (CSS Sighișoara)
Cea mai bună extremă dreapta- Rareș Stănică (CSM Bacău)
Cel mai bun pivot- Andrei Totoi (CSM Bacău)
Cel mai bun apărător- Liviu Caba (CSM București)
Jucătorul turneului- Mihai Dobra (CSS 2 Baia Mare)

Material realizat de Cristian Lungu / Sursa fotografiilor: Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts