Legea privind prelungirea mandatelor aleșilor locali a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis până la data de 1 noiembrie 2020

Administraţie UBB Radio

Legea privind prelungirea mandatelor aleșilor locali a fost promulgată până la data de 1 noiembrie 2020, astăzi, 17 iunie, de către președintele Klaus Iohannis.

Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului București și consiliilor județene se vor prelungi până la data de 1 noiembrie 2020, acest lucru fiind prevăzut de legea privind prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale și pentru modificarea art. 151 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Actul normativ prevede următoarele: „Data alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 se stabilește prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării”, precum și faptul că Guvernul are obligația de a stabili prin hotărâre, în cel mult cinci zile de la intrarea în vigoare a legii, calendarul acțiunilor de pe parcursul perioadei electorale, cheltuielile estimate pentru pregătirea și desfășurarea în condiții optime a alegerilor locale, cât și măsurile tehnice necesare organizării și desfășurării optime a alegerilor locale.

Potrivit Agerpres, este prevăzut și faptul că numărul minim al susținătorilor, necesar pentru depunerea candidaturilor, se va înjumătăți, în cadrul alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020.

Sursa: Unsplash

Denisa Ardelean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts