Din 15 iunie se reiau zborurile spre mai multe țări. Anunțul Ministerului Transporturilor

Internaţional UBB Radio

Din 15 iunie se vor relua zborurile spre și dinspre anumite țări, care au ajuns la un număr mic de cazuri de coronavirus, neconsiderate ,,zone roșii”. Institutul Național de Sănătate a publicat un comunicat care conține țările valabile pentru exceptarea de la izolare la domiciliu.

„Pe baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul National pentru Situaţii de Urgenta va hotărî cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, dar şi lista ţărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile” precizează comunicatul citat de Agerpres.

Lista se va stabili în funcție de baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, în cazul în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi la 1 milion de locuitori. Această listă este făcută de către Institutul Național de Sănătate Publică.

În prezent, lista țărilor spre și dinspre care se poate zbura sunt Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Lista se va actualiza săptămânal în fiecare luni până la orele 16.00, urmând posibil a se deschide granițele și către Belgia, Franța, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Turcia, SUA și Iran.

Însă, pentru unele țări, lucrurile nu stau atât de bine. Spre exemplu, Grecia, țara care a reușit să țină sub control răspândirea virusului, a anunțat că se confruntă cu o creștere a cazurilor de infectare, iar aproape o treime dintre acestea sunt persoane care au venit din străinătate, conform Digi24.

Conform comunicatului realizat de către CNSCB, în Germania, în ultimele 24 de ore au fost raportate 258 de cazuri și 8 decese. Regiunile mai afectate sunt Bayern, Nordrhein-Westfalen și Baden-Wurttemberg.

Sursa: Reuters/Kham

Denis Rus

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts