Lecturi urbane à la Cluj continuă cu o campanie de strângere de carte

Din oraş UBB Radio

Proiectul “Lecturi urbane à la Cluj” continuă cu o campanie de strângere de carte pentru ediţia din luna aprilie.

Pe data de 5 martie, linia de autobuz 24B a fost transformată, pentru două ore, într-o veritabilă sală de lectură. Voluntarii proiectului “Lecturi urbane à la Cluj” au călătorit două ore cu autobuzul, timp în care au citit din cărţile lor preferate, aduse de acasă.

Pentru continuarea proiectului, clujenii sunt invitaţi să doneze cărţi în cutia special amenajată din Librăria Cărtureşti Cluj, în cadrul Iulius Mall. Acestea vor fi dăruite călătorilor din mijloacele de transport în comun care sunt interesaţi de lectura în medii neconvenţionale, cu rugămintea ca, după ce termină de citit cartea primită, să o dea mai departe altui călător. Prima acţiune care va include dăruire de carte se va desfăşura după Paşti, urmând ca asemenea evenimente să se desfăşoare lunar.

„Aşteptăm cărţi care să poată fi citite cu uşurinţă în autobuz, în principal beletristică. Cărţile pot fi în română, maghiară sau chiar engleză ori franceză. Avem deja peste 50 de volume de literatură în română, dar şi în engleză”, a explicat Raluca Crişan, una dintre coordonatoarele acţiunii de la Cluj.

Proiectul este o reeditare a zilelor de “Lecturilor urbane” organizate de Civika.ro în metrourile bucureştene.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts