Cursuri de specializare pentru pompieri

Administraţie UBB Radio

Un nou plan strategic de perfecționare a pompierilor a fost lansat astăzi de Federația Națională de Prevenire a Incendiilor. Acțiunea vine în contextul unui nivel scăzut al serviciilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Proiectul propune o abordare mult mai amplă a pregătirii pompierilor, întrucât cursurile vor aborda probleme de psihologie, ajutor medical și mediu. Lista celor înscriși numără deja 6000 de cursanți din toată țara, iar cursurile vor dura 3 ani.

Ideea unui astfel de proiect s-a născut în contextul unei nesincronizări cu nivelul ridicat al instruirii din alte țări din Europa. Despre scopul acestui proiect, președintele Federației Naționale de Prevenire a Incendiilor, Ioan Conț, spune:

”Încercăm și sper să reușim să capacităm tot ce înseamnă consiliile locale din țară, să întărim serviciile civile de pompieri. În perspectivă ne gândim la o școală națională de pompieri, întrucât la această oră există doar două școli care sunt ale Ministerului de Interne, deci civilii la această oră nu au o școală a lor. Vom încerca să abordăm inclusiv întărirea acelor servicii prin construirea de remize. Puțină luptă, zic eu, vis-a-vis de Guvern, cu toate că există criză, să sprijine acțiunea noastră de împrospătare a tehnicii de lucru, care la această oră suferă.”

Cei 3 ani de cursuri vor cuprinde 360 de activități, iar la sfârșitul perioadei de instruire Federația Națională de Prevenire a Incendiilor se așteaptă la un sistem mult mai eficient.

___

Oana Moisil

Foto: www.igsu.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts