Lecţie de moralitate pentru UDMR Cluj

Politic UBB Radio

Organizaţia UDMR Cluj a eliberat sediul de pe strada Cardinal Iuliu Hossu, unde îşi desfăşura activitatea încă din 19Organizaţia UDMR Cluj a eliberat sediul de pe strada Cardinal Iuliu Hossu, unde îşi desfăşura activitatea încă din 199090.

Imobilul, naţionalizat până în 1989 şi folosit ca locuinţă pentru demnitarii fostului regim, aparţine artistei Ana Lupaş, nepoata reputatului istoric transilvănean Ioan Lupaş. La începutul anilor ’90, clădirea a trecut în patrimoniul statului, reprezentat de Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, care a închiriat-o filialei clujene a UDMR.

În 2007, după un lung şi dificil litigiu, imobilul a fost predat moştenitoarei, însă UDMR Cluj a refuzat eliberarea acestuia, până astăzi. Cu toate acestea, predarea efectivă va fi realizată săptămâna viitoare. “Eu am aflat acest lucru abia astăzi, doamna avocat fiind contactată abia ieri. Era vorba de o întâlnire la 12. Nu am fost nici măcar avertizată, aşa încât nu s-a putut face astăzi preluarea”, ne-a declarat Ana Lupaş.

“În primul rând datorită Parlamentului s-a întâmplat acest lucru, în sensul că am avut o corespondenţă cu comisia de abuzuri. Mai exact, comisia de abuzuri a făcut o scrisoare din care reieşea că a luat legătura cu persoana care răspunde de grupul parlamentar UDMR. Sperăm că lucrurile cele mai spinoase au trecut”, a adăugat artista.

De astăzi, organizaţia judeţeană a UDMR se bucură de un nou sediu, situat în centrul Clujului, dublu ca dimensiune şi cu o chirie rezonabilă de 97 lei/lună.

Lasylo Attila (foto st.),  liderul UDMR Cluj, speră că sediul partidului va redeveni un spaţiu comunitar: “Intenţia noastră este să facem un centru de zi şi de a-i ajuta şi pe cei de la ONG-uri pentru diferite manifestări. În acelaşi timp am avut nenumărate discuţii cu Uniunea Artiştilor Plastici şi vom încerca să îi ajutăm şi pe dânşii ca să renovăm partea respectivă. A trebuit să modernizăm tot ce înseamnă reţele şi sper să ajungem să finalizăm cât de curând tot spaţiul”.

Pentru recondiţionarea noului sediu a fost plătită deja suma de 18.000 lei, iar investiţia totală este estimată la 5 miliarde de lei vechi.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts