Laszlo Borbely a demisionat din funcţia de ministru al Mediului

Politic

Laszlo Borbely a demisionat din funcţia de ministru al Mediului, în urma discuţiei pe care a avut-o cu premierul Mihai Răzvan Ungurenu la Palatul Victoria, informează surse citate de Antena 3.

Direcţia Naţională Anticorupţie a decis ieri urmărirea penală a Ministrului Mediului, Laszlo Borbely pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii.

Procurorul general a fost sesizat să solicite Camerei Deputaţilor pentru declanşarea procedurilor de obţinere a cererii de urmărire penală faţă de deputatul şi ministru al Mediului, Laszlo Borbely. Infracțiunile pentru care DNA cere urmărirea acestuia sunt trafic de influență și fals în declarații de avere, în formă continuată.

“Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Borbely Laszlo, deputat în Parlamentul României şi ministru al Mediului şi Pădurilor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, în formă continuată”, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.

În schimb, Laszlo Borbely a declarat că a aflat din presă despre urmărirea penală și că nu a avut acces la dosar.

Numele lui Laszlo Borbely, apare într-un dosar de trafic de influenţă instrumentat de procurorii DNA Oradea. Ministrul Mediului era suspectat că ar fi favorizat un om de afaceri din Târgu-Mureş să obţină mai multe contracte cu o instituţie aflată în subordinea ministerului şi să primească mai repede plăţile pentru contractele aflate în derulare. Ca urmare, Laszlo Borbely ar fi beneficiat de renovarea unui apartament pe banii firmei omului de afaceri. Intermedierea afacerii ar fi fost făcută de unul dintre consilierii personali ai ministrului. Afacerea a fost estimată la aproximativ 20.000 de euro.

_____________

Foto: ghimpele.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts