La mulți ani, Gheorghe Hagi!

UBB Radio

Astăzi e ziua în care „Regele Fotbalului Românesc”, Gheorghe Hagi, își serbează cea dea 49-a aniversare.

Gheorghe_Hagi

Unul dintre cei mai renumiți fotbaliști români, Gheorghe Hagi s-a născut pe data de 5 februarie, 1965, la Săcele, județul Constanța. A început să joace fotbal la vârsta de 10 ani la Farul Constanța – echipă cu care a debutat în divizia A, la doar 18 ani.

Hagi a jucat la echipe precum: Sportul Studențesc, Steaua București – între anii 1987-1990 căruia i-a adus trei titluri de campion al României, două Cupe și Supercupa Europei. Mai târziu a jucat pentru echipele Real Madrid, Breascia, Barcelona și Galatasaray, echipă ce i-a adus patru titluri de campion al Turciei, o Cupă UEFA și o Supercupă a Europei.

De asemenea, Hagi este cunoscut ca fiind cel mai bun marcator din istoria naționalei cu 35 de goluri, cunoscut pentru fair-play-ul de care a dat dovadă în timpul meciurilor și pentru precizia executării loviturilor libere. Jucătorul a antrenat pentru scurt timp Naționala României, Bursaspor, Galatasaray și FC Steaua București.

În prezent, „Regele Fotbalului Românesc” deține Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și se ocupă de echipa acesteia, Viitorul Constanța.

–  Noemi Csaszar și Andrada Gherman / Sursa fotografiei: www.travelworld.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts