La Cluj-Napoca se circulă în condiţii normale

Din oraş Meteo

În urma ninsorii ce a ţinut 25 de ore, începută în 25 ianuarie, la Cluj s-a format un strat de zăpadă gros de 18 centimetri. Cei doi operatori care efectuează în această iarnă lucrări de deszăpezire în Cluj-Napoca sunt SC Rosal Grup SRL pentru sectorul I, reprezentând cartierele Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dâmbu Rotund şi circa 80% din zona centrală şi SC Brantner Servicii Ecologice SA pentru sectorul II respectiv cartierele Gheorgheni, Mărăşti, Între Lacuri, Bulgaria, Andrei Mureşanu, Someşeni şi circa 20% din zona centrală.

În aceste condiţii, cele două firme au intervenit pe parcursul nopţii trecute cu toate utilajele din dotare pentru combaterea poleiului şi a zăpezii. La acţiunea de deszăpezire au participat atât preşedintele comandamentului de deszăpezire, viceprimarul cu atribuţii delegate de primar, Radu Moisin, cât şi vicepreşedintele care asigură permanenţa în această perioadă, Valer Suciu şi coordonatorul de tură, subcomisarul de Poliţie Liviu Gaia. SC Rosal Grup SRL a folosit 20 utilaje împrăştiind 647 tone de material antiderapant iar SC Brantner Servicii Ecologice SA a intervenit cu 14 utilaje şi a folosit 412 tone. Pentru intervenţii care nu s-au încadrat în criteriile de performanţă solicitate de Primărie cele două companii care se ocupă de deszăpezire în Cluj-Napoca au fost amendate în cursul serii trecute cu amenzi în valoare de 2500 de lei fiecare

Conducerea Poliţiei municipiului Cluj-Napoca şi Poliţiei rutiere au instituit filtre care au verificat dacă autovehiculele de mare tonaj respectă rutele de ocolire ale municipiului Cluj-Napoca şi nu au permis accesul acestora în municipiu.

La nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe toate sectoarele de drumuri judeţene. În acest sens, se acţionează pe 96 de sectoare de drumuri judeţene, cu 88 de utilaje şi mijloace auto. În cursul zilei de ieri, au fost împrăştiate nu mai puţin de 1027 de tone de material antiderapant

Clujenii care doresc să semnaleze eventualele probleme cu deszăpezirea, pot face acest lucru sunând la Dispeceratul Comandamentului de deszăpezire din cadrul Primăriei – 0264/431.753.

______________

Cristian Abrudan

Foto : Primăria Cluj-Napoca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts