Centrul naţional de informare şi promovare turistică în premieră la Cluj

Cultură Din oraş

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat astăzi că județul Cluj se află printre cele 8 județe şi 2 orase care au fost declarate eligibile, la nivelul țării, pentru înființarea unui centru național de promovare turistică.

Centrul național de informare și promovare turistică Cluj va fi realizat în două încăperi din actuala clădire a Muzeului de Artă.”Cele două încăperi, situate în partea stângă a intrării în Muzeul de Artă, vor fi renovate, amenajate și dotate cu toate echipamente necesare funcționării centrului, de la echipamente tehnice până la sisteme informatice și hărți. De asemena va fi realizat și un site al Centrului.”, a afirmat Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean a mai declarat că ”acest centru de informare și promovare turistică este un centru la nivel național în care se vor promova inclusiv obiectivele turistice și agroturistice la nivel național. De aici turiștii care trec prin Cluj-Napoca vor putea primii răspunsuri la orice informație de care are nevoie despre Cluj-Napoca sau orașele din regiunea Transilvania și dar și informații despre zonele turistice la nivel național”.

Proiectul  este estimat la 524 de mii de lei din care 22 de mii lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Cluj și 14 mii de lei valoarea neeligibilă, restul banilor vor proveni din fonduri europene.

 Termenul de demarare a proiectului este de 12 luni de la aprobarea acestuia.

_____________

Georgiana Lazea

Comments :1

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts