Facultatea de Istorie lansează “Viitorul Trecutului” pentru studenţi

Educaţie UBB

Proiectul european de practică pentru studenţi “Viitorul trecutului” al Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul UBB a fost lansat astăzi. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 cu 1.307.418 lei, adică aproximativ 375.000 de Euro, fonduri nerambursabile.

“Viitorul trecutului” va avea o durată de implementare de 24 de luni.

Lucian Jora, iniţiatorul proiectului şi, totodată coordonatorul de practică a studenţilor, a declarat că “acest proiect constă în capacitatea de a oferi trasee de carieră alternativă carierei didactice pentru studenţii istorici, având în vedere faptul că în perioada de calibrare a studiului de fezabilitate pentru acest proiect am realizat faptul că peste 80% dintre studenţii intervievaţi nu conştientizează posibilitatea de a avea o carieră alternativă mediului academic în care au fost pregătiţi, după absolvirea Facultăţii de Istorie”. Acesta a mai menţionat că a reuşit să obţină un acord din partea agenţiei de turism Eximtur pentru a primi în practică prin intermediul programului studenţii care se vor înscrie şi promite că se vor semna acorduri cu încă nouă instituţii ce activează în acest domeniu, instituţii ce trebuie să fie din Cluj, după cum se menţionează în prezentarea programului de practică.

Vor exista 30 de grupe de practică, fiecare grupă reunind câte 10 studenţi iar practica efectivă va consta în 66 de ore de muncă la birou şi 24 de ore pe teren.

Fiecare student participant va primi, pentru cele 24 de zile de muncă efectivă, o bursă de 400 de lei iar la finalul proiectului, în urma unor evaluări, cei mai talentaţi dintre ei vor fi premiaţi cu bani sau excursii în oraşele europene Strasbourg şi Bruxelles.

Partenerii comerciali, cum ar fi agenţiile de turism, nu vor fi remuneraţi, având un buget separat alocat pentru programul de practică al studenţilor. Tutorii coordonatori, selectaţi din catedra Facultăţii de Istorie vor fi salarizaţi, existând cuprinsă în proiect o sumă în acest sens. Pentru informaţii suplimentare, echipa de proiect stă la dispoziţia studenţilor la adresa de mail viitorultrecutului@gmail.com

____________________

Cristian Abrudan

Georgiana Lazea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts