Jurnalişti şi artişti din Cluj au protestat astăzi

Din oraş Eveniment

Aproape 100 de jurnaliştii şi artişti clujeni au ieşit astăzi în stradă pentru a protesta împotriva felului în care s-a hotarât impozitarea drepturilor de autor şi a felului în care aceştia trebuie să îşi achite contribuţiile pe aceste drepturi.

Marşul de protest a început în faţa Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, a continuat în Piaţa Unirii până la Prefectură. Printre bennerele afişate jurnalişti au postat mesajul: “Aţi adus România în infern, în hoţie, minciună, corupţie, ruină, dezastru şi ruşinare”

“Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) va protesta în stradă faţă de felul în care s-a hotărât impozitarea drepturilor de autor. Nu ne opunem impozitării, ci dublei impozitări şi faptului că lună de lună trebuie să ne prezentăm la ghişeu […] Noul sistem a fost anunţat foarte târziu şi ne-a fost băgat pe gât fără să existe o dezbatere efectivă pe seama lui”, se arăta în comunicatul de presă al APPC ce anunţa protestul.

Preşedintele asociaţiei Adrian Popa, prezent la protest a anuţat faptul că se va redacta un memoriu ce va fi trimis la Bucureşti.. “Cerem decenţă şi să nu mai fim umiliţi, purtaţi pe la ghişee în fiecare lună, obligaţi să stăm la cozi pentru a depune declaraţii. Vrem să fim trataţi cum se cuvine”, a mai spus Popa.

La protest au participat artişti ai Operei Naţionale membri ai Sindicatului Transilvania Art, actori de la SindArta, sindicatul de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca şi scriitori. Deputatul PDL Cluj Mircia Giurgiu, a fost prezent de asemenea la acest protest

Cătălin Nunu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts