Sindicatul Cartel Alfa a decis organizarea unui miting de protest în data de 7 octombrie

Social UBB Radio

Membrii Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa au decis organizarea unui miting de protest în data de 7 octombrie. Acestia sunt nemulţumiţi de noul proiect al Legii salarizării, despre care susţin că va duce la diminuarea salariilor, de anul viitor, pentru toţi bugetarii.
”Am decis deja, în Comitetul confederal organizarea unui miting cu toate federaţiile membre, în data de 7 octombrie. Dar suntem siguri că la nivelul federaţiilor din administraţia publică şi din celelalte sectoare bugetare se va discuta serios despre declanşarea grevei generale”, a declarat Petru Dandea vicepreşedintele Cartel Alfa, pentru Mediafax.

Tot Comitetul Confederal al ‘Cartel ALFA’ a hotărât să solicite ca salariul minim pe economie, să fie pentru anul 2011 de cel puţin 705 lei.

Cerem creşterea salariului minim pe economie, măsură care ar conduce implicit la stoparea evaziunii fiscale şi a muncii la negru. Si asta deoarece creştere salariului minim pe economie este mai utilă societăţii decât creşterea salariilor oricum mari ale titularilor posturilor de conducere”, a mai declarat pentru Mediafax vicepreşedintele “Cartel Alfa” Romulus Niţă

Jurnalişti din cluj protestează pe 1 septembrie

De altfel şi jurnalişti din Cluj-Napoca ies în stradă  şi protestează faţă de plata contribuţiilor aferente drepturilor de autor. Mitingul va fi organizat pe 1 septembrie, de la ora 12.00.

Traseul mitingului de la Cluj va fi următorul: Teatrul Naţional – Bulevardul Eroilor – Piaţa Lucian Blaga – Primărie – Piaţa Unirii – Prefectura. La protest vor fi prezenţi şi angajaţii de la Opera Naţională, care vor veni îmbrăcaţi în robe, cu tobe şi trompete.

Bogdan Tincu

Foto: mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts