Csibi Magor: “Nu trebuie să vină prinţul Charles în România să ne spună că pădurile virgine sunt speciale”

Programe UBB Radio UBB Radio

 

Csibi Magor, directorul de programe la WWF România, a vorbit astăzi despre pădurile virgine şi campania iniţiată pentru salvarea acestora, în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la UBB Radio.

Pădurile virgine din România sunt printre ultimele din Europa, iar peste 80% din ele nu au, în prezent, nicio formă de protecţie şi pot fi distruse în mod legal.  Prin campaniei „Salvaţi Pădurile Virgine”, WWF România a reuşit să strângă, în doar 3 săptămâni, 75.000 de semnături din cele 100.000 necesare pentru a schimba legislaţia.

Mai mult decât atât, în urma participării Ministrului Mediului şi al Pădurilor, Lazlo Borbely, la vizita organizată de WWF în Pădurile Şincii din judeţul Braşov,  s-a decis ca până la sfârşitul anului să fie finalizat actul normativ ce va asigura protecţie pădurilor virgine.

                „ Nu a fost întămplător faptul că ne-am dus la pădurea Şinca, pentru că acea pădure virgină a avut  410 hectare. Noi când am reuşit să identificăm că e vorba de o pădure virgină, deja 60 de hectare erau marcate şi licitate. În acest fel am reuşit să salvam noi 350 de hectare, dar 60 sunt în acest moment exploatate sau tăiate. Ăsta a fost una dintre punctele culminante ale întâlnirii de ieri.” ne-a spus Csibi Magor, directorul de programe al WWF România.        

Csibi Magor a fost vicepreședinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară din Parlamentul European şi coordonator al platformei jurnalistice Think outside the Box. A aflat despre WWF la vârsta de 5 ani printr-o broşură, iar în prezent a devenit director.

Despre pasiunea şi interesul pentru mediu, cum putem să schimbăm împreună viitorul şi cum putem să salvam pădurile virgine, ne-a spus mai multe Csibi Magor în interviul acordat la Ora de Vârf.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/11/Interviu-Csibi-Magor-ORA-DE-VARF.mp3|titles=Interviu Csibi Magor ORA DE VARF]

Sursa foto: http://romania.panda.org

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts