Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor sărbătorită la Cluj Napoca

Eveniment Social

Ziua Mondială de Prevenire a Abuzurilor asupra Copiilor şi Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor vor fi marcate, vineri și sâmbătă, prin ateliere de desen și cultură generală. Evenimentele sunt organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj‑Napoca.

Proiectul „Inimi deschise! Familii deschise pentru copii”, adresat familiilor adoptoare și copiilor acestora, va avea loc mâine, între orele 16.00 și 19.30, în incinta complexului comercial Iulius Mall. În cadrul evenimentului copiii prezenți vor putea participa la atelier de ştafete, de desen, jocuri de echipă şi comunicare, concursuri de cultură generală și atelier cu probe „Câştigi în 60 de secunde”. Atmosfera va fi animată de personaje de poveste şi clovni.

„În cadrul acestei zile, am considerat că adopţia este o temă extrem de sensibilă şi care presupune un grad mare de sensibilitate pentru părinţii iau o astfel de decizie, motiv pentru care şi anul acesta Ziua Drepturilor Copilului  este intitulată Ziua Adopţiei, a copiilor adoptaţi şi a familiilor acestora. Cei care participă la eveniment vor fi premiaţi, vor fi premiaţi toţi cei care vor fi alături de noi pentru că oferă un zâmbet acestor copii.”, a precizat Nicoleta Molnar, directorul executiv al DGASPC Cluj.

De asemenea, cu ocazia „Zilei mondiale de prevenire a abuzului şi violenţei împotriva copiilor” va fi organizat un proiect de informare la Grădiniţa cu Program Prelungit „Poieniţa” şi la Şcoala „Constantin Brâncuşi” cu scopul de a conștientiza efectele violenței asupra copiilor.

________________

Ana Giol

Foto: citynews.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts