In Memoriam Melania Ursu la Cinema Victoria

Eveniment Social

melania-ursu-RE-w800-h600

În data de 14 ianuarie 2016, Cinema Victoria va organiza proiecții în memoria actriței Melania Ursu. Cele două filme care urmează a fi proiectate se intitulează ,,Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu” și ,,Caravana Cinematografică”. În cazul celor două proiecții, intrarea este liberă.

Actrița Melania Ursu s-a născut în anul 1940, la Sibiu, și a absolvit  Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” din București în anul 1961. Aceasta a jucat în 12 filme și în nenumărate roluri pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, fiind cunoscută de publicul clujean, public iubitor de cultură. Melania Ursu a fost decorată în anul 2002 cu Ordinul Național pentru Merit în Grad de Cavaler, iar în 2012 a primit premiul UNITER pentru întreaga activitate. Actrița a decedat în urma unui infarct, pe data de 11 ianuarie 2016.

Cinema Victoria a selectat două dintre filmele care evidențiază talentul Melaniei Ursu. Primul. ,,Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanul”, regizat de Malvina Urșianu, va fi proiectat la ora 17:30, film în care actrița joacă rolul doamnei Chiajna. Alături de Melania Ursu se regăsesc actori precum: Cornel Coman, George Motoi, Silvia Popovici sau Dorel Vișan.

Cel de-al doilea film selectat este ,,Caravana Cinematografică”, regizat de Titus Muntean, și va fi proiectat la ora 20:00. În acest film, actrița Melania Ursu joacă rolul doamnei Benea, alături de următorii actori: Mircea Diaconu, Ovidiu Ghiniță, Dorian Boguță, Nicolae Urs, Mihai Motoiu.

Iubitorii de film, dar și cei care au apreciat-o pe Melania Ursu au ocazia de a-i aduce un omagiu și de a-i aprecia activitatea, în 14 ianuarie 2016, zi de proiecții de film dedicată, de Cinema Victoria, în memoria iubitei actrițe.

Ungureanu Florina Andra / Sursa foto: eclujeanul.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts