Împreună pentru o societate mai bună

Din oraş UBB Radio

Impreuna pentru o societate mai buna Proiectul “Împreună pentru o societate mai bună”a fost lansat astăzi la Cluj Napoca de Agenţia Naţională pentru Romi.

Proiectul este finanțat din Fondul Social European și este destinat persoanelor de etnie romă, cu dizabilități precum și persoanelor care au un venit minim garantat.

Acțiunea se desfăsoară în parteneriat cu Organizația națională a Persoanelor cu Handicap din Romania și Fundatia Giacomo Brodolini din Italia.

În cadrul acestui proiect au vorbit Reprezentantul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Andrei Kelemen, Managerul Proiectului Eder Bogatu și Expertul Centrului de Resurse pentru Economia Socială Claudia Iov.

“Împreună pentru o societate mai bună” oferă asistența promotorilor de proiecte în construirea ideilor lor, în dmersurile administrative și în identificarea surselor de finanțare. Bugetul proiectului este de aproximativ 4,8 milioane de euro. Se vor înființa 8 centre regionale de resurse pentru economia socială, câte unul pentru fiecare regiune de dezvoltare a Romaniei. Centrele regionale vor fi puncte de referința în promovarea acțiunilor din domeniul economiei sociale. În paralel cu prezentarea proiectului a avut loc și o expoziție de obiecte, de fotografii și de costume tradiționale rome.

Adelina Răducan

Bogdan Tincu

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts