Knut Hamsun aniversat la Cluj

Educaţie

Ambasadorul regal al Norvegiei Oystein Hovdkinn, rectorul UBB Andrei Marga, profesor la universitatea din Tromso, Nils Magne Knutsen Cu prilejul aniversării a 150 de ani de la nașterea autorului norvegian Knut Hamsun, Universitatea Babeș-Bolyai organizeaza o serie de activitați dedicate scriitorului.

Acţiunile au debutat în “Aula” Facultăţii de Studii Europene, cu o serie de conferinţe, susţinute de specialişti norvegienni şi români, printr-o expozitie de afis, precum şi prin difuzarea a şase pelicule inspirate din viaţa şi opera scriitorului Knut Hamsun.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Ambasada Regala a Norvegiei şi în colaborare cu Institutul de Film Norvegean şi are ca scop repunerea în valoare a moştenirii literare pe care a lăsat-o scriitorul norvegian.

Knut Hamsun a fost laureat la Premiul Nobel pentru literature în 1920. Printre creaţiile semnificative se numără romanele “Foamea” sau “Hoinarii”.

La deschidere au participat rectorul universităţii Babes-Bolyai Andrei Marga, ambasadorul regal al Norvegiei Oystein Hovdkinn, decanul facultăţii de litere Corin Braga şi profesorul catedrei de linba şi literatura scandinavică Sanda Tomescu Baciu.

Bogdan Tincu

Foto: George Prundar

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts