Importanţa chimiei în viaţa noastră, prezentată la Cluj

Educaţie Internaţional

Prima activitate de promovare a chimiei în anul 2011 a avut loc astăzi, 11 martie la Facultatea de Chimie şi Inginerie Mecanică din Cluj-Napoca, la care domnul Prof. dr. Ionel Haiduc a atins cele mai importante aspect ale chimiei pe care aceasta le are în viaţa noastră.

Evenimentul a început cu o scurtă descriere a importanţei atomilor în viaţa noastră, atomi care stau la baza chimiei. De asemenea, au fost prezentate teme precum așezarea și legarea atomilor, reacțiile chimice, solidele ionice și molecule, moleculele complexe (benzene, aspirină, vitamina C), dar și despre evoluția chimiei, scopurile aplicative ale acesteia pentru om, creșterea dioxidului de carbon și efectele pe care această creștere le are asupra vieții noastre.

O altă problema pe care Prof. dr. Ionel Haiduc a abordat-o este fumatul. Acesta susţine că fumul de ţigară conţine peste 5.000 de substanțe nocive.

La final au fost prezentate două filmulețe, care confirmă importanța chimiei în viața de zi cu zi.

Vivere senza chimica?

A Day Without Chemistry

Următorul eveniment va fi loc în data de în 2 aprilie, când va avea loc concursul de chimie “Candin Liteanu” adresat atât studenților, cât și profesorilor îndrumători.

_________

Anca Baciu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts