ÎCCJ va decide dacă Elena Udrea va rămâne în arest sau va fi eliberată

Infracțiuni Politic

udrea

Magistrații ICCJ au judecat astăzi contestațiile făcute de Elena Udrea și de procurorii DNA, urmând să decidă dacă fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului va fi eliberată sau va rămâne în continuare în arest preventiv.

Avocatul Elenei Udrea, Martius Striblea, a anunțat că Udrea a dat în fața instanței supreme un supliment de declarație și că el a depus o serie de documente pentru apărarea clientei sale, printre care și extrase ale unor materiale din „presa vremii”, conform Mediafax.ro.

Întrebat ce reprezintă materialele, acesta a spus că sunt declarații ale Elenei Udrea, anterioare datei de 29 ianuarie, în care aceasta prezenta același set de apărarea precum și cel de după 29 anuarie, când procurorii consideră că fostul ministru ar fi încercat să influențeze ancheta.

Striblea consideră că nu se poate dovedi faptul că Udrea ar fi încercat să influenţeze în vreun fel ancheta şi că fapta imputată de procurori nu este dovedită, în urma verificării afirmațiilor făcute de Udrea în presă.

Întrebat în legătură cu noile acuzaţii aduse Elenei Udrea, acesta afirmă că nu înţelege de ce s-a luat succesiv de către procurorii DNA decizia de a cere arestarea preventivă a fostului ministru, în condiţiile în care presupusele faptele existau de la bun început, potrivit probatoriului de la dosar.

Întrebat dacă Elena Udrea va solicita să fie adusă în Camera Deputaţilor în cazul noii solicitări cerute de DNA, Striblea a arătat că încă nu a discutat cu fostul ministru despre acest aspect, chestiunea urmând să fie lămurită ulterior.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: bucurestifm.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts