DNA face percheziții la firma surorii şi cumnatului lui Victor Ponta

Infracțiuni Politic

ROMANIA-GOVERNMENT-PRIME MINISTER DESIGNATED-VICTOR PONTA

Procurorii DNA fac astăzi 14 percheziții în București și Ploiești, la sediile mai multor societăți comerciale printre care se află și cea a cumnatului și surorii lui Ponta, precum și la locuința acestora, într-un dosar privind infracțiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, anunță Mediafax.ro.

Conform unor surse citate de Mediafax.ro, anchetatorii suspectează că în dosarul în care este implicată și societatea comercială a surorii și cumnatului lui Victor Ponta s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile alocate unui proiect european.

Prejudiciul s-ar ridica astfel la 7,8 milioane de lei, bani care se suspectează că ar fi insușiți pentru satisfacerea unor interese proprii. În acest dosar sunt suspectate infracțiuni asimilate celor de corupție, prin care și fapte de evaziune fiscală, dar și fraudarea fondurilor europene.

Una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu, conform unor surse judiciare citate de Mediafax.ro.

Potrivit surselor citate, Iulian Herţanu ar urma să fie dus la audieri, la DNA Ploieşti. Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

– Alexandra Boierean 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts