Guvernul englez propune redeschiderea ușilor pentru o întoarcere în siguranță a fotbalului în iunie

Sport UBB Radio

Secretarul culturii din Marea Britanie, Oliver Dowden, citat de Football Paradise a declarat că întâlnirea de joi cu directorii executivi ai Premier League, EFL și ai Federației Engleze de Fotbal a însemnat un progres pentru redeschiderea sezonului de fotbal luna viitoare. Susține că aceasta ar putea să aibă loc în luna iunie, dacă normele de siguranță sunt întocmite.

Potrivit aceleiași publicații, Dowden a declarat:

„Cu toții am fost de acord în legătură cu faptul că vom înainta doar dacă este sigur să facem asta și că sănătatea și bunastare a jucătorilor și a antrenorilor rămân pe primul loc”.

„Asta ar trebui să includă extinderea accesului pentru fani în ceea ce privește vizionarea live și să asigure că finanțele rezultate din reluarea fotbalului pot sprijini comunitatea fotbalului mai extinsă”, a continuat el.

Sursă foto: Planetfootball
Sursă foto: Planetfootball

„Acum, rămîne la latitudinea autorităților de fotbal să fie de acord și să finalizeze detaliile planurilor lor, și există  bunăvoiță  din partea lor pentru a obține asta pentru fanii lor, comunitatea fotbalului și națiunea ca întreg”, a adăugat parlamentarul, potrivit aceleiași surse.

Acesta susține, de asemenea, că guvernul și experții medicali continuă să ofere îndrumarea și sprijinul lor înaintea oricărei decizii care ar pune aceste planuri în acțiune.

Cu toate acestea, Jonathan Van-Tam, ofițerul medical adjunct al Angliei susține că orice întoarcere va fi „înceată și măsurată”.

Acesta a declarat la ședința zilnică de la Downing Street, citat de Football Paradise:

„Se vor realiza încercări mici, măsurate cu grijă  pentru a vedea ce poate fi obținut în siguranță. Prima dintre acestea va fi reîntoarcerea la antrenamente în siguranță, observând simultan că distanțarea social și măsurile sunt încă efectuate”.

Fotbaliștii au fost limitați până acum la antrenamente individuale, însă șefii Premier League speră că o primă fază a antrenamentelor în echipă, cu reguli stricte și o limită de 75 de minute, va putea începe săptămâna viitoare.

Context

După pauza de două luni cauzată de pandemia de Coronavirus, fotbalul de pretutindeni încearcă o revenire. Germania este prima țară care face un pas în acest sens, competiția de fotbal Budeslinga fiind prima liga europeană majoră care revine.

Germania are în jur de 180.000 de cazuri confirmate de Covid-19 și aproape 8000 de decese conform ultimelor cifre, însă Asociația de Fotbal a Germaniei (DFB) a lucrat de aproape cu organizatorii ligii și speră că măsurile stricte de siguranță îi vor proteja pe cei implicați în meciuri.

Meciurile vor avea loc „în spatele ușilor închise”, potrivit CNN. Este un experiment, fiind prima dată când fotbalul este jucat fără suporteri. În public vor fi permise 322 de persoane împărțite în trei secțiuni pentru a păstra normele de  distanțare socială.

Sursa: Beltandroad

Andreea Bordea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts