Google România amendată de CNCD din cauza ignorării denumirii „Catedrala Prostirii Neamului Românesc” de pe aplicația Maps

Social UBB Radio

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat Google România după ce a sesizat pe aplicația Maps faptul că numele lăcașului de cult „Catedrala Mântuirii Neamului” a fost batjocorit. CNCD a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei.

„Sesizarea vulnerabilităţilor unor importante sisteme informaţionale, oricui ar aparţine acestea, precum şi sancţionarea pasivităţii faţă de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică”, este mesajul Patriarhiei Române.

Această ofensă adusă Bisericii a fost criticată dur și de către deputatul PNL Daniel Gheorghe.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a sesizat această batjocură la începutul lunii mai a acestui an, spunând că

„hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoțește pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”.

Pe lângă amenda contravențională de 10.000 de lei, Google România este obligată să schimbe pentru 10 zile prima pagină unde să introducă un link cu trimitere la rezumatul hotărârii, în limba română.

“Se creează atmosferă degradantă, umilitoare. Noi am sancţionat Google România şi o să vedem ce o să zică instanţa. Şi am cerut Google România să publice un rezumat al hotărârii, am cerut să ia măsuri ca să controleze aceste tag-uiri, ca să prevină astfel de evenimente şi să îşi traducă termenii şi condiţiile în limba română”, a afirmat preşedintele CNCD pentru Agerpres.

Sursa: Ziare.com, Playtech

Andrei Blaga

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts