Google, Facebook sau Microsoft sprijină planul global de eradicare a abuzurilor sexuale asupra copiilor în mediul online

Tech UBB Radio

O alianță a unora dintre cele mai mari firme tehnologice din lume a susținut un plan global de ,,eradicare a abuzurilor sexuale asupra copiilor în online, cu rapoarte anuale pentru a aborda lupta cu privirea la conținutul abuziv.

Confrom CNBC, The Tech Coalition, un parteneriat format din 18 companii, inclusiv Facebook, Google, Twitter și Microsoft, a anunțat lansarea unui nou proiect joi, care se angajează să investească milioane de dolari pentru a crea un fond de cercetare pentru cazurile abuzurilor în online și pentru a scoate la suprafață exploatarea pe social media.

Grupul a fost fondat în 2006 și se află în parteneriat cu organizații mondiale precum UNICEF, dar și cu organizații de caritate pentru copii. Acesta oferă finanțare și consiliere platformelor tehnice privind implementarea instrumentelor de siguranță a copiilor.

,,Lumea s-a schimbat mult de când ne-am hotărât noi să fondăm această grupare în anul 2006. Tehnologia este mult mai avansată, iar pe lângă asta, a avut loc o adevărată explozie a serviciilor puse la dispoziție pe internet, incluzând telefoanele mobile și platformele online de video streaming.”, au declarant cei de la TC în raportul postat joi.

,,Numărul impresionat al persoanelor aflate în online, mai mare decât cel de 4.5 miliarde de oameni în 2020, a amplificat dorința noastră de a transforma internetul într-un loc mai sigur. Ca și rezultat, instrumentele tehnice de detectare și conținutul rapoartelor CSEA (Child Sexual Exloitation and Abuse), au devenit mult mai sofisticate, dar între timp, același lucru s-a întâmplat și cu dezvoltarea formelor de abuz pe care ne chinuim să le prevenim.”

Planul Technology Coalition pentru a stopa abuzul sexual asupra copiilor are 5 scopuri:

  1. De a investi în tehnologia inovatoare pentru a identifica materialele de abuz sexual asupra copiilor pe Web.
  2. Să organizeze un forum anual cu guvernele, forțele de ordine și alte părți interesate, precum și evenimente periodice.
  3. Să finanțeze cercetarea independentă asupra tendințelor în materie de exploatarea online a copiilor și măsuri pentru prevenirea acesteia.
  4. De a crea sisteme noi și de a le dezvolta pe cele deja existente pentru schimbul de informații și amenințări în întreaga industrie.
  5. De a împărtăși informații despre rapoartele primite în legătura cu abuzurile sexuale asupra copiilor și de a forma un proces pentru ca organizațiile să-și analizeze progresul.

Alianța spune că va investi milioane de dolari într-un fond de cercetare și inovare pentru a construi noi tehnologii și pentru a publica rapoarte anuale cu privire la progresele sale în abordare conținutului abuziv.

De asemenea, organizația lucrează cu organizațiile internaționale precum WePROTECT Global Alliance, o organizație fondată de întreprinzătoarea stabilită în Marea Britanie, Joanna Shields, dar și cu Parteneriatul Global Împotriva Violenței asupra Copiilor.

Știrea a apărut după ce Technology Coalition a susținut 11 principii lansate de așa-numita alianță ,,Five Eyes”, formată din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă, la începutul acestui ani, cu scopul de a preveni a răspândii abuzul pe Web.

Sheryl Sandberg, directorul operațional Facebook, a declarat că planul, denumit Project Protect,

,,reunește cele mai strălucitoare minți din întreaga industrie tehnologică pentru a rezolva o problemă gravă pe care nicio companie nu o poate rezolva de la sine.”

În Marea Britanie, guvernul introduce noi legi care să abordeze conținutul dăunător, inclusiv exploatarea copiilor și terorismul. Dar de asemenea, companiile tehnologice se află sub presiunea globală pentru a se asigura că au sisteme robuste pentru identificarea și eliminarea conținutului toxic.

Există, de altfel, temeri cum că pandemia de COVID-19 și măsurile de izolare rezultate au sporit riscul răspândirii în online a abuzurilor sexuale asupra copiilor, La 20 mai, organizația de caritate Internet Watch din Marea Britanie, a declarat ca au existat 8.8 milioane de încercări în a accesa imagini și videoclipuri ale copiilor care suferă de abuz sexual pe perioada restricțiilor.

Priti Patel, Secretarul  de interne din Marea Britanie, a felicitat ultima mișcare a celor de la Technology Coalition. Aceasta a etichetat abuzul sexual în online asupra copiilor ca fiind un lucru ,,bolnav” și a spus că

,,toți trebuie să lucrăm împreună pentru a opri definitiv aceste crime.”.

,,Eu și partenerii din celelalte țări, am fost suficient de clari în legătură cu faptul ca aceste companii tehnologice trebuie să lucreze rapid și să meargă mai departe pentru a aborda problemele critice care ar putea lăsa copiii vulnerabili prădătorilor de pe Web.”, a adăugat Patel.

Merită menționat faptul că platformele mari precum Facebook și Youtube au deja mecanisme pentru a eticheta și urmări imagini și videoclipuri care încalcă regulile de conținut potrivit și le împiedica repostarea. Dar nu pot facilita ignorarea lor.

Roblox, o platformă populară de jocuri online, a fost vizată de prădătorii care încearcă să surprindă copiii. La rândul său, Roblox spune că folosește o combinație de învățarea automată și moderatori umani pentru a examina și bloca materialele de abuz sexual asupra copiilor înainte de a fi încărcate.

Firmele tehnice s-au confruntat, de asemenea, cu cei mai mari oficiali ai legii în ceea ce privește utilizarea criptării în serviciile de mesagerie online, inclusiv planul Facebook de a integra și cripta mesageria pe WhatsApp, Messenger și Instagram.

O astfel de criptarea înseamnă că numai persoanele care trimit și primesc mesaje pot să le vadă. Funcționari precum procurorul american William Barr și directorul FBI Christopher Wray au susținut că mai multe criptări de genul ar împiedica eforturile de a urmării autorii abuzurilor sexuale pe Web.

Un oficial al Departamentului de Justiție din Statele Unite, a declarat că raportul întocmit joi de către Technology Coalition nu a mers suficient de departe pentru a putea opri răspândirea digitală a abuzurilor.

,,Ne bucurăm că industria tehnologică este de părere că există o problemă reală din ce în ce mai mare de exploatare online în rândul minorilor, dar aceste companii trebuie să facă mai mult pentru promovarea unei culturi de siguranță pentru copii. Sperăm  la mai multe acțiuni, nu doar cuvinte și promisiuni.”, a declarat oficialul către CNBC.

Sursa: CNBC

Bianca Bărbat

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts