Germania spulberă Anglia şi merge mai departe

Sport UBB Radio

Selecţionata Germaniei a învins reprezentativa similară a Angliei, cu scorul de 4-1, într-o partidă din cadrul optimilor  campionatului mondial de fotbal din Africa de Sud şi a devenit astfel a treia echipă care accede în sferturile de finală ale competiţiei.

În clasica înfruntare a fotbalului mondial, atât englezii cât şi nemţii au părut la fel de dornici de victorie. În minutul 21 insă, elevii lui Joachim Low, s-au arătat mai determinaţi, atunci când Miroslav Klose înscrie pentru 1-0, după o cursă în care John Terry şi Mathew Absen au fost simple jaloane. Deşi după marcarea primului gol, germanii au făcut un mic pas înapoi, tot ei au fost cei care au punctat pentru a doua oară, în minutul 32, prin Podolski, in urma unui schimb rapid de pase care a năucit apărarea englezilor.

Reprezentativa albionului revine în joc, în minutul 37, după golul marcat de Absen, după o pasă genială a lui Gerrard. În minutul următor, a avut loc cea mai controversată fază a partidei, în care englezilor nu li s-a acordat un gol, la şutul lui Lampard prins de portarul Neuer puţin după linia porţii.

Repriza secundă se desfăşoară într-un ritm destul de alert, cu o naţională a Angliei căutând golul şi cu  reprezentativa Germaniei apărându-se temeinic şi plecând pe contraatac. Din  astfel de contraatacuri a marcat Thomas Muller cele două goluri, în minutele 67 şi 70, goluri care au stabilit rezultatul final al întâlnirii.

În urma acestei victorii Germania merge mai departe în sferturile mondialului african, unde va întâlni, pe 3 iulie, câştigătoarea partidei jucată de Argentina şi Mexic.

Vezi aici programul optimilor

Cristina Salvan

Foto:prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts