FOTO | Studenții de la UBB au făcut săpături arheologice în Coșeiu, județul Sălaj

Studenti UBB

Clubul Alpin de la Facultatea de Ștințe Politivce Administrative și ale Comunicării (FSPAC) împreună cu Organizația Studenților pentru Natură (OSpN) de la Facultatea de Biologie și Geologie au participat, între 20-22 octombrie, la o serie de activități extracurriculare la Șimleul Silvaniei.

Timp de trei zile, Ioana Gale, membru al clubului Alpin FSPAC, a organizat și coordonat împreună cu conf. univ. dr. Viorel Stănică mai multe activități pentru cei 15 studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB).

Astfel, în prima zi au vizitat locurile în care se aflau cândva vechile cetăți dacice de pe Măgura Șimleului. Au văzut Muzeul Holocaustului și Cetatea medievală Bathory din Șimleul Silvaniei, iar la final de zi au închinat un pahar de șampanie la Fabrica din Șimleu.

În cea de-a doua zi sub îndrumarea lui Horea Pop, șef de secție la Muzeul Județean de Istorie și  Artă Zalău grupul de studeți a participat la o cercetare arheologică pentru datarea unei cetăți antice în localitatea Coșeiu.

Activitățile informale la care au luat parte studenții de la UBB au avut ca scop întărirea legăturii dintre cele două cluburi și explorarea zonei și a istoriei locale.

– Iulia Magyari

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts